Bessie, Waimpie en Harpie – de GAD-kalender

Ziezoë, ik het vanmarrëgen eerst ëries an de geméënte deurëgeven dat ’t óp de rotonde bij de E. Ludenstraet levensgevaarlijk is. ’k Bin d’r al bijkangs twee keer vur m’n mieter ëriejen. Ze hemmen nou ’n website: huizen.nl/onderzoek, waaróp je dat kannen dooën. Mar dat mót vur half februari en dat is ’t al vur je d’r arg in hemmen nij. ’k Bin blij da’k teugesworig ’n computer het. Wat hij-jij vanmarrëgen ëdaen Waimpie? 

Nou kijnd ik bin dee grofvuilkalender van de GAD an ’t bekijken ëweest. Wat ’n onnoëzel ding, bar! Al dee rare tekentjies van oranje maan-mannetjies, ovvëkleuven appeltjies, lege doësies, grønteblikkies, kerstboëmen, parte keren twee bakken tegelijk! 

Vurrëge week nog, of die dee week daer vur –  ’n oranje maan-mannetjen en ’n lege doës! En daer had ik too gien arg in, ’t is dat Klaasbuur ’t kwam zeggen. 

Zouen ze dan mót twee vulliswagens kómmen? Of schaien ze ’t gien meer in amparte soorten? Ik snap d’r gien snars van.

Vurrig jaar was ’t vule makkelijker, de éëne week de grøne vur de tuinofval en de aerëpëlschellen, de are week de blaauwe vur ’t pampier, dan weer ’t plastiek, en de grijze vur de rest van de rotzeu! Mar nou is ’t héëlemol aarst. Ik kan d’r echt gien hoëgte van krijgen hoor! En mar slupen mót dee bakken!! En dee kalender gaet mar tot juni. Wat ’n rarighaid nij!

Januk kijnd, dat hem ik oëk ëlezen. Daernae mót je de “Kalender-APP” downloaden.

Bel heerokken Harpie, dat binnen ’n dot woorden dee ik nog nooit ëhoord het kijnd. 

Je mótten gewooën de app mót de GAD-kalender óp je tillefoon of óp je Ipad zetten Waimpie, ze sturen gien pampieren meer kijnd, dee je nou hemmen is de leste!

De leste!? Mar kijnd, dat hem ik allemol nijt, trouwes daer kan ik héëlmol nijt mie overweg. Ik het ammar nog m’n ouwe tillefoon, ’n grijze mót ’n draeischijf! Hij dooët ’t nog, waaróm zou ik dum weggooien …?

Weggooien, weggooien … effe denken Waimpie … ’n ouwerwesse grijze tillefoon … mót ’n draeischijf … wacht, ik pak de app d’r effen bij … januk, ik weet ’t al, dee mót bij de plastiek, en dee kómmmt … effen kijken … are week ’n maandag! Da’s de grijze bak, mar kijk uit Waimpie: we hemmen dree grijze bakken!  Nijt de gewooëne grijze vur ’t restofval hoor,  mar de grijze mót de oranje dessel …

Tekst en idee van Henk Heijnen

Bessie, Waimpie en Harpie wordt u aangeboden door Kouwer Installatietechniek uit Huizen.

kouwer installatietechniekOp alle verhalen en afbeeldingen van OpHuizerhoogte rust uiteraard copyright. Linken mag natuurlijk altijd. Wil je tekst overnemen of een foto of video gebruiken, mail dan naar ophuizerhoogte@gmail.com

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter