Wat weet jij over Huizen ?

dorpswandelingWat weet jij eigenlijk over de historie van het dorp waar je woont ? Over de visserij, het boerenleven van toen en de oudste huizen uit ’t dorp.

Een leuk uitje in de vakantieperiode is om onder begeleiding het oude historische hart van Huizen te verkennen. Dit kan op zaterdag 12 augustus. Een ervaren gids vertrekt om 14.00 uur vanaf het Huizer Museum aan de Achterbaan 82. Aanmelding vooraf is niet nodig. Kosten € 4,00 per persoon.

Op deze verkenningstocht vertelt de gids naast leuke anekdotes het één en ander over het verleden van Huizen. Dit gebeurt aan de hand van de bijzondere boerderijen en woonhuizen, de plaats waar de molen heeft gestaan, visserswoningen, schuurtjes, bleekveldjes, werkplaatsen en wat er verder allemaal nog op de route ligt. Deze verkenningstocht duurt ongeveer 1 uur en begint en eindigt bij het museum. Daar kan vooraf of achteraf om de dorst te lessen een kopje koffie of thee gedronken worden, waarbij ook een bezoek aan het museum zelf mogelijk is.

Huizer Museum
Achterbaan 82 in  HUIZEN
035-5250223

www.huizermuseum.nl

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen en Vincent Snoek op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp. Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

foto Inge Jansen

De stal van een boerderij aan de Koningin Julianastraat waar ’s winters nog steeds koeien staan.

 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter