Storm Dennis zorgt voor schade

Storm Dennis Huizen

Het is geen Ciara, maar storm Dennis zorgt toch ook voor schade in Huizen. Gisteravond is de brandweer voor een melding van stormschade uitgerukt naar de Huizermaatweg, waar stukken van een zonnepaneel waren los gewaaid.

Storm Dennis Huizen

De Bolder

De brandweer haalde zonder moeite de afgebroken delen van de gevel met de hoogwerker en maakte zich klaar om weer terug naar de kazerne te gaan. Een omstander attendeerde ze erop dat er een zonnescherm bij een woning van zorgcentrum De Bolder wel heel gevaarlijk de wind trotseerde. Een van de draagarmen bleek al afgebroken, waardoor inrollen niet meer mogelijk was. De brandweer heeft het doek uit het scherm gesneden zodat de wind er geen vat meer op kan krijgen.

Storm Dennis Huizen

Bovenmaatweg

Aan het eind van de middag sloeg storm Dennis toe op de Bovenmaatweg. Hier was de dakrand van een woning losgeraakt. De brandweer heeft de losse delen weggehaald en de rest verzekerd zodat er niet meer kan wegwaaien. Op zulke momenten is het handig dat de brandweermannen en -vrouwen vaak praktische beroepen hebben, zoals in dit geval loodgieter. De eigenaar zal het zink snel moeten vervangen, om waterschade binnenshuis te voorkomen.

Storm Dennis Huizen

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek en Larisa Landré

Arts and Crafts Huizen

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Stormschade
    25 februari 2020 op 12:19

    Storm Dennis heeft inderdaad flink huisgehouden! Vaak wanneer de brandweer met de situaties aan de slag gaat, zie je dat het allemaal niet heel netjes wordt opgelost maar vooral praktisch zodat er niet nog meer schade ontstaat. De brandweer is natuurlijk geen klusbedrijf en heeft op zo’n stormige dag meer dan genoeg te doen. Complimenten voor deze mannen en vrouwen!

  • Laat een reactie achter