Tentoonstelling Huizer Museum Krakend Koud

Huizer Museum Krakend Koud Tentoonstelling
Klederdracht op het ijs

Gisteren werd in De Boerderij in Huizen deze nieuwe tentoonstelling van het Huizer Museum gepresenteerd door de directeur van het museum Nienke de Wit. Restaurateur Rob Jacobs vertelde aan de hand van foto’s  (hij heeft veel van de schilderijen gerestaureerd) hoe hij te werk is gegaan.

Daarna werd in het bijzijn van wethouder Marlous Verbeek geproost op een mooie winter; nou ja, vooral binnen in het Huizer Museum. Want de echte winters met ijspret, knisperende sneeuw en zwieren in de haven lijken voorbij.

Huizer Museum Krakend Koud Tentoonstelling

Sneeuw en ijs zijn al eeuwenlang een inspiratie voor kunstenaars. Deze nieuwe tentoonstelling bestaat uit olieverfschilderijen, maar ook tekeningen, etsen, litho’s en aquarellen en tonen ieder voor zich hoe sprookjesachtig een echte winter kan zijn. Uit verschillende collecties van Hilversum, Laren, Eemnes, ’s Graveland, Huizer Museum en enkele particulieren zijn de mooiste winterlandschappen bij elkaar gebracht.

Huizer Museum Krakend Koud Tentoonstelling

Na deze bijeenkomst konden de kunstwerken in het museum worden bewonderd, en dat gebeurde secuur.

Huizer Museum Krakend Koud Tentoonstelling
Huizer Museum Krakend Koud Tentoonstelling

Daar in dat kamertje heb ik vroeger gelogeerd, verteld deze bezoekster enthousiast. Het is op de Nieuw-Loosdrechtsedijk, nu woont Willem van Kooten (Joost de Draaijer) daar.

Huizer Museum Krakend Koud Tentoonstelling

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Henk Heijnen

kouwer installatietechniek

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter