Nieuwjaarsreceptie 2020

Nieuwjaarsreceptie Huizen Niek Meijer

Gisteravond werd in het gemeentehuis van Huizen de nieuwjaarsreceptie gehouden. Het nieuwe gebruik om alle nieuwe inwoners én honderd willekeurige inwoners uit te nodigen om de receptie te bezoeken, werd ook dit jaar door de gemeente Huizen toegepast.

Genodigden 

Deze ‘special guests’ kregen om 19.30 uur een korte rondleiding van een raadslid in het gemeentehuis. Daarbij kregen ze ook een inkijkje in het werk van de gemeenteraad en kon er kennisgemaakt worden met de verschillende raadsleden en de leden van het college van burgemeester en wethouders. Ondertussen trakteerde de gemeente op livemuziek en een hapje en een drankje. 

Gemeente Huizen
Nieuwjaarsreceptie Huizen Niek Meijer
Gemeente Huizen
Nieuwjaarsreceptie Huizen Niek Meijer

Nieuwjaarstoespraak

Onder grote belangstelling hield burgemeester Niek Meijer vervolgens zijn nieuwjaarstoespraak met als motto: ‘Samen kunnen we meer’. De burgemeester vertelde over zijn gastvrij onthaal in Huizen (binnenkort verhuist hij met echtgenote Janny naar Huizen) wat hem extra energie gegeven heeft om Huizen, samen met de Huizers,  mooier, prettiger en veiliger te maken met als leidraad “Vertrouwen geven, Verantwoordelijkheden neerleggen en Aanspreken”. Als voorbeelden noemde de burgemeester onder andere de Pop-up Herberg,  het Woonkamerfestival en de Avondvierdaagse die niet door leek te gaan maar door intensieve samenwerking van velen, toch door ging! Stuk voor stuk fraaie initiatieven die uit de samenleving zijn ontstaan.

Gemeente Huizen
Nieuwjaarsreceptie Huizen Niek Meijer

Vuurwerk

Ook het vuurwerk kwam aan de orde. De burgemeester zei daarover het volgende:

“Zo langzamerhand krijg ik wel het gevoel dat een kleine groep mensen met vuurwerk het verpest voor vele anderen. De grens lijkt bereikt te zijn. Ook voor mij merk ik. Of dat wel of niet tot een verbod moet leiden, weet ik nog niet. Wel lijkt het mij effectiever om, als je gaat denken over een verbod, dat in regionaal verband te doen. En ik kan mij voorstellen dat de Raad daar ook iets over zegt”

Nieuwjaarswens 

Tot slot wenste de burgemeester ieder een ontspannen, samenwerkend en gezond 2020 toe en nodigde hij iedereen uit om nog even te blijven.

Lees de volledige toespraak van burgemeester Niek Meijer tijdens de nieuwjaarsreceptie op de website van de gemeente Huizen.

Gemeente Huizen
Nieuwjaarsreceptie Huizen Niek Meijer
Nieuwjaarsreceptie Huizen Niek Meijer

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Henk Heijnen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter