Kerstfakkelspeurtocht rondom de Oude kerk

Huizen kerstactiviteit Fakkeltocht

Gistermiddag en avond werd deze kerstactiviteit op het plein van de Oude Kerk in Huizen voor de zesde keer georganiseerd vanuit de Hervormde Gemeente Huizen. Zes jaar geleden is dit initiatief ontstaan vanuit twee hoofddoelstellingen: betekenis geven aan de geboorte van de Heere Jezus en dit uitleggen aan de kinderen in ons dorp. 
Alle leerlingen van groep drie tot en met acht van de basisscholen waren uitgenodigd.

Huizen kerstactiviteit Fakkeltocht
Huizen kerstactiviteit Fakkeltocht

Knutselen

Honderd zes kinderen verzamelden zich rond 16.00 uur op het kerkplein en begonnen met een knutselopdracht. Er zijn werkjes gemaakt op leeftijdsniveau. De één maakte een mooie lampion en de ander een kerstster op een boomstamschijf, of een verlicht hart.

Huizen kerstactiviteit Fakkeltocht
Huizen kerstactiviteit Fakkeltocht

Thema

Na het broodje hamburger begon de fakkelspeurtocht. De kinderen vertrokken in groepjes voor een speurtocht door ons dorp. Het thema dit jaar was ‘Licht in je hart’. Omstreeks 19.00 uur kwamen de kinderen, ouders, opa’s en oma’s en vrijwilligers (ruim veertig), weer bij elkaar op het kerkplein voor de gezamenlijke afsluiting.

Ook dit jaar verleenden de koperblazers van Princess Brass van muziekvereniging Prinses Irene uit Huizen hun medewerking bij het zingen van diverse kerstliederen. Dominee Van ’t Hof vertelde tenslotte het kerstverhaal.

Huizen kerstactiviteit Fakkeltocht

Kerstverhaal

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Henk Heijnen

kouwer installatietechniek

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter