Voorlichtingsles Huizermaat over vuurwerk

Voorlichtingsles Huizen Huizermaat Vuurwerk

Burgemeester Niek Meijer woonde gistermiddag bij Scholengemeenschap Huizermaat aan de Monnickskamp in Huizen een voorlichtingsles over vuurwerk bij. De burgemeester werd verwelkomd door de rector van de Huizermaat, mevrouw De Ruijter.

Huizen Huizermaat Vuurwerk

Veilige jaarwisselig

De gemeente Huizen wil de jaarwisseling en de weken daarvoor voor iedereen feestelijk, vrolijk en veilig laten verlopen. Doel daarbij is de schade en overlast zoveel mogelijk te beperken. De gemeente heeft daarom verschillende maatregelen genomen. Een van de maatregelen zijn de voorlichtingslessen die door Halt worden gegeven over de regels omtrent vuurwerk, vuurwerkoverlast, vernielingen van gemeentelijke eigendommen en over de gevaren van vuurwerk.  

Voorlichtingsles Huizen Huizermaat Vuurwerk

Bureau Halt

Halt-medewerker Carl Aventurin vertelde naast de genoemde onderwerpen ook over het belang van een veiligheidsbril. Een filmpje van een vader die vuurwerk afstak wat direct bij het aansteken in zijn gezicht ontplofte, maakte grote indruk. Maar ook het filmpje van een jongen die vertelde dat hij een aansteeklont in zijn hand had, maar vergeten was dat hij in diezelfde hand ook vuurwerk vasthield, zorgde voor geschrokken gezichten.

Aan het einde van de voorlichtingsles beloofden alle leerlingen om tijdens het vuurwerk afsteken een veiligheidsbril te dragen!

Huizen Huizermaat Vuurwerk
Voorlichtingsles Huizen Huizermaat Vuurwerk

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Henk Heijnen

kouwer installatietechniek


Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter