Blindenschool Visio weg uit Huizen

Volgend schooljaar (2019) vertrekt Visio Onderwijs Huizen, de school voor blinde en slechtziende leerlingen – ook wel bekend als de blindenschool, van het markante pand aan de Amersfoortsestraatweg naar Amsterdam. De scholen in Huizen en Amsterdam zullen samen een nieuwe locatie in Amsterdam betrekken. Aanleiding is de sterke afname van het aantal leerlingen. Dat liep in de afgelopen jaren in Huizen terug van 87 naar 47 leerlingen. De meeste blinde en slechtziende kinderen vinden een plek in het reguliere onderwijs, met extra begeleiding.

Herontwikkeling

De eigenaar van het perceel, steunstichting Novum, wil het terrein in overleg met de gemeente graag herontwikkelen. Daarbij denken zij onder andere aan het vullen van het gebouw met leerlingen met een autismespectrumstoornis van Elan/Breeduit uit Bussum. Wellicht dat op den duur Elan uit Huizen zich daarbij voegt. Wat er dan met de nieuwbouw aan de IJsselmeerstraat van deze school gebeurt, is nog onduidelijk. Het is niet ondenkbaar dat de stichting de rest van het ongeveer acht hectare grote terrein, waar een maatschappelijke bestemming op rust, wil vullen met woningbouw. Wat precies de invulling moet worden is onderwerp van een studie die eind dit jaar klaar moet zijn. Buurtbewoners worden betrokken middels informatie- en inspiratieavonden. De eerste hiervan staat gepland voor 18 september aanstaande.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Fotografie: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter