Tulpen tegen polio

In het kader van de wereldwijde Rotary-actie ‘Polio de wereld uit’ hebben wethouder Pas en Olga van der Baan, kinderarts en lid van de Rotaryclub Huizen, samen een aantal tulpenbollen geplant. In totaal heeft de gemeente honderden bollen gekocht en geplant in het plantsoen voor het gemeentehuis. De opbrengst van deze actie wordt besteed aan onder andere vaccins tegen het Polio-virus en andere acties om het virus uit te roeien.

Polio, kinderverlamming, is een hardnekkige ziekte. Midden vorige eeuw leden honderdduizenden kinderen er aan. Nog in 1988 raakten wereldwijd meer dan 1000 kinderen per dag verlamd. Polio wordt met name via ontlasting en via de mond overgebracht van mens tot mens in een omgeving met slechte hygiënische omstandigheden. Nu, 2017, tellen wij nog slechts 12 zieken in landen als Afghanistan en Pakistan. Bestrijding moet blijven aangezien het zich heel gemakkelijk kan verspreiden. Rotary International zet in op het uitroeien van het poliovirus zodat, mede door haar actie ‘End Polio Now’, er ooit een einde aan komt.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

fotografie: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Anneke Dijkman
    27 oktober 2017 op 10:13

    Mochten er nog wat bollen over zijn. In onze wijk , kruising E. Ludenstraat Vijfhoekstraat tegenover slagerij de Kroonburger (oude dorp ) zijn na kruispunt verandering 2 mini perkjes ontstaan. Deze zijn voor een deel beplant maar wat zou het leuk zijn als daar van het voorjaar wat bollen omhoog schieten

  • Laat een reactie achter