Melkmeisje is weer terug op Oude Raadhuisplein

Het Huizer Melkmeisje is vandaag, na een lange reparatieperiode, weer teruggeplaatst op het Oude Raadhuisplein. Rond 10:00 uur werd zij weer op haar vaste plekje teruggezet.

Huizer melkmeisje

Vernield

Vorig jaar augustus bleek het Melkmeisje vernield te zijn. Haar neus was er af en er waren nog meer beschadigingen aan haar hoofd en een hand. Nadat de kunstenares Berry Holslag het beeld had bekeken, bleek dat de beschadiging in het gezicht niet meer te restaureren was. Het afgeslagen stuk was te groot en de scherf liep zó dun weg dat dit niet te glazuren en te bakken was zonder dat het vervormt. Bovendien zou dit altijd een zwakke plek blijven aan het beeld. Daarom is er een replica van het hoofd geboetseerd, het porselein geglazuurd, afgebakken en geslepen en zijn details geglazuurd en opnieuw afgebakken. Ook moest er een gipsen mal gemaakt worden van de hals en aanhechting van de halslijn om het nieuwe hoofd passend te krijgen. Het beeld uit 2012 is nu weer als nieuw.


Cameratoezicht

Om de kans op vernieling van het Melkmeisje te verkleinen is er nu ook cameratoezicht ingesteld. En gelukkig meteen al wat inwoners die haar al weer in de gaten hielden.

I-TAXI

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Inge Jansen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter