Ontbijten met de burgemeester

Dit is de week van het Nationaal Schoolontbijt. Deze week ontbijten een half miljoen kinderen samen gezond op school. Zo’n 2.750 basisscholen doen er aan mee. Vandaag vond het Burgemeestersontbijt plaats. Burgemeester Sicko Heldoorn nodigde schoolkinderen uit voor een gezamenlijk ontbijt in het gemeentehuis. Door dit ontbijt krijgen kinderen het goede voorbeeld en leren ze alles over de beste start van de dag. Dit jaar was basisschool De Gouden Kraal met een klas van 28 kinderen en 3 begeleiders uitgenodigd.

Het Vergeten Kind

Burgemeester Sicko Heldoorn betaalt symbolisch voor het ontbijtje met een donatie aan Het Vergeten Kind door middel van een cheque ter waarde van €100,-. Het Vergeten Kind strijdt voor een Nederland waarin elk kind zich écht voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. Er zijn nog steeds kinderen die verwaarloosd en/of mishandeld worden, wat hun verdere leven zal tekenen. Het thema van de ontbijtweek is dit jaar dan ook: ‘Neem tijd voor je ontbijt!’. Hierin staat tijd niet alleen voor de minuten die besteed worden aan het ontbijt, maar ook de kwaliteit staat centraal. Een dag kan goed beginnen tijdens het ontbijt, waarin er aandacht besteed wordt aan het kind.

Na afloop van het ontbijt mochten de kinderen op de foto met de burgemeester met de ambtsketting om en kijken in de raadszaal waar burgemeester Sicko Heldoorn en wethouder Marlous Verbeek wat vertelde over hoe het in de raadszaal in zijn werk gaat. Hierna gingen de kinderen met een volle buik weer richting school.

Foto’s: Vincent Snoek

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

restaurant aan de kade

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter