Programma woonkamerfestival bekend

Vandaag werd officieel de programmakrant van het woonkamerfestival overhandigd aan wethouder Marlous Verbeek en daarmee werden alle locaties en artiesten bekend gemaakt voor het eerste woonkamerfestival in Huizen op 10 november aanstaande.

Gevarieerd programma

Op deze zondagmiddag tussen 12:30 en 17:00 stellen maar liefst 36 inwoners en ondernemers hun woonkamer of bedrijf open voor lokale artiesten. Iedereen is welkom en men kan een hele route door Huizen afleggen langs allerlei huiskameroptredens van verschillende muziekstijlen, cabaret en bijvoorbeeld toneel voor jong en oud. De entree is gratis want zowel de artiesten als woonkamereigenaren doen vrijwillig mee. Bij de restaurant Aan de Kade, De Boerderij en de Krachtcentrale worden ook optredens gegeven en kan men ondertussen ook nog genieten van lekker eten en drinken.

Stel je eigen route samen

In de festivalkrant vind je per wijk een omschrijving van alle optredens en een kaartje waar deze te vinden zijn, waardoor iedereen een eigen route kan samenstellen. Alle artiesten treden drie keer 25 minuten op in hun minitheater.

De festivalkranten zijn onder andere te verkrijgen bij de deelnemende ondernemers, op het Gemeentehuis en in de bibliotheek. Zorg dat je een exemplaar bemachtigt zodat je deze kan meenemen tijdens je eigen woonkamerroute. Er zijn er 10.000 gedrukt.

Initiatief

Dit nieuwe evenement is georganiseerd door Sylvia van Beusekom en Sylvia van Stuijvenberg. Er is bewust gekozen voor 10 november. Dit is namelijk de dag van de mantelzorg. Ook is er een samenwerking met de vrijwilligerscentrale, Versa welzijn en Buurten met Buren. Hiermee hoopt men dus naast het organiseren van fantastische optredens ook meer verbinding in de wijken te krijgen door de minitheaters waar iedereen welkom is.

De toegang is gratis, maar in iedere woonkamer kan je een kleine donatie doen in een festivalbus die op iedere locatie staat. Zo kan het festival ook voor een volgende editie mogelijk gemaakt worden.

Kijk ook alvast op www.woonkamerfestivalhuizen.nl voor meer informatie

Foto’s Inge Jansen

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

restaurant aan de kade

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter