Brandweerdag Huizen

Brandweerdag Huizen

Onder de naam “Brandweerdag Huizen” hield de brandweer gisteren, in samenwerking met het Oldtimer Festival, haar open dag bij het Nautisch Kwartier. Er stonden meerdere voertuigen opgesteld in de werkhaven, waaronder diverse oldtimers zoals een oude waterpomp die op kolen werkt en natuurlijk de oude brandweerwagen van Huizen die uit 1927 stamt. Er werden ook diverse demonstratie’s gegeven. Zo kon je mooi zien hoe de brandweer, waaronder ook het duikteam, te werk gaat bij een ongeval, autobrand of een brand op het Gooimeer. De KNRM was ook vertegenwoordigd.

KNRM Huizen

Verkeersplan brandweerdag

Omdat het grootste gedeelte van de brandweer op de haven aanwezig was, was er met de verkeersregelaars een plan opgezet. Mocht er echt een calamiteit zijn, kon de brandweer snel het terrein verlaten om eerste hulp te bieden.

Brandweerdag Huizen

Vrijwilligers gezocht

Kinderen mochten een kijkje in de brandweerwagens nemen en met een echte brandweerspuit spuiten. Er werd voorlichting gegeven over o.a. brandmelders en er werden vrijwilligers geworven. De brandweer kan immers altijd vrijwilligers gebruiken. Ben je geïnteresseerd in het werk van de brandvrijwilliger? Bezoek dan 4 oktober de oefenavond. Inschrijven kan door hier te klikken.

Brandweerdag Huizen
Brandweerdag Huizen

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek.

restaurant aan de kade

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter