Botterwerf vol voor Grachtenfestival

Grachtenfestival Huizen Botterwerf

De Botterwerf stroomde gisteravond tot twee keer toe vol met bezoekers voor het Grachtenfestival. De Canto Ostinato van Simeon ten Holt door acht saxofonisten trok zowel om 19:00 als om 21:00 meer dan honderd bezoekers. Buiten kwam de regen met bakken uit de lucht, maar binnen was het warm en vol harmonie.

Grachtenfestival Huizen Botterwerf

Grachtenfestival in Huizen

Twee keer trof het Nederlands Saxofoon Octet een bomvolle en ademloze Botterwerf. Voor het eerst sinds het ontstaan trok het Grachtenfestival naar Huizen. De keuze voor de Botterwerf was niet moeilijk, met de bijzondere ambiance, akoestiek en ligging. Wethouder Marlous Verbeek opende om 21:00 het concert met lovende woorden voor zowel de locatie als de musici.

Grachtenfestival Huizen Botterwerf

Nederlands Saxofoon Octet

Het Nederlands Saxofoon Octet is begin 2014 opgericht door een aantal pas afgestudeerde saxofonisten. Het ensemble bespeelt de saxofoon als een orkest en waagt zich aan bewerkingen van allerlei bezettingen. Zij kregen het recht om de ‘Canto Ostinato’ van Simeon ten Holt te bewerken en uit te voeren.

Uitstapje smaakt naar meer

Bezoekers van de concerten waren te spreken over het initatief. “Prachtig”, “uniek” en “indrukwekkend” waren een aantal typeringen voor het concert van de “enthousiaste” musici. Ook vrijwilligers waren enthousiast: ze waren onder de indruk van de mooie locatie. Het octet zelf was vooral te spreken over de sfeer en de akoestiek in de Botterwerf. Al met al smaakt het Grachtenfestival naar meer. Volgend jaar in de buitenlucht met bezoekers per boot?

Grachtenfestival Huizen Botterwerf

lijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter