Brandweer druk met stormschade

Met de stevige wind van vandaag is de brandweer al de hele dag druk in de weer met meldingen van diverse stormschades. De brandweer is er voornamelijk voor de veiligheid. Ze zorgen dat de wegen weer vrij zijn en er geen loshangende takken blijven hangen. De gemeente zal verder zorgen voor de opruimwerkzaamheden.

Op de Klipper waren er grote takken afgebroken. Met de hoogwerker heeft de brandweer de nog gevaarlijk loshangende takken verwijderd.

Op de grift was een kastanjeboom in tweeën gebroken. Buurtbewoners hebben zelf de handen uit de mouwen gestoken, hebben de boom in stukken gezaagd en de weg weer vrij gemaakt. De brandweer is nog wel ter plaatse gekomen, maar meer dan het uitdelen van een groot compliment konden ze niet doen.

Op de Mark was de kruin compleet uit een boom gewaaid, vanwege de nog gevaarlijk loshangende takken heeft de brandweer de weg tijdelijk afgesloten. De spelende kinderen keken vanuit de speeltuin toe en vonden het prachtig om te zien hoe de brandweer zijn werk deed.

Voorlopig blijft het nog steeds stormachtig. Dus wees alert op vallende takken.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek.

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter