Huizen overstroomt

huizen overstroomt

Er lijkt geen einde aan te komen. Huizen overstroomt door de hevige regenval. Straten staan blank en kelders lopen onder water. De brandweer en de firma Teeuwissen zijn met man en macht bezig om de schade te beperken, maar het water is overal.

Sommige straten is nauwelijks meer door heen te rijden met de auto en wegdrijvende putdeksels leveren nu een gevaar op. Op een aantal doorgaande wegen zoals de Naarderstraat, Huizermaatweg, en Ambachtsweg spuwen de riolen al het regenwater weer naar boven.

Volgens klimatologen kunnen we dit soort heftige buien steeds vaker verwachten in de toekomst. De gemeente doet haar best met de aanleg van waterbekkens en gescheiden riolen, maar tegen deze hoeveelheid lijkt niets bestand.

Volgens buienradar is het nog niet afgelopen en blijft het zeker tot het eind van de middag flink regenen.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.restaurant aan de kade


foto’s: Inge Jansen

Voor Jou Uitgezocht

2 Reacties

 • Reageer
  Hans Bovendeert
  12 juli 2019 op 14:58

  Dit is weer, geen klimaat. Stop die “deskundigen” onzin

 • Reageer
  Rikkie
  12 juli 2019 op 15:10

  tja….burgers ook aan zet met steen eruit plant erin, liefs een waardeplant voor vlinders, hommels en solitaire bijen

 • Laat een reactie achter