Avondvierdaagse 2019

Avondvierdaagse 2019 Huizen

Begin dit jaar werd de Avondvierdaagse Huizen nog afgelast, maar dankzij de inzet van ruim 100 vrijwilligers is het toch weer een succes te noemen! Vanavond was de laatste avond, met het traditionele defilé bij het gemeentehuis als hoogtepunt, onder begeleiding van verschillende drum- en showbands. Vanwege de Europese verkiezingen vond het defilé dit jaar op de parkeerplaats van het gemeentehuis plaats.

Avondvierdaagse 2019 Huizen

“Dat was spannend!”

“Ik heb net de hand van de burgemeester geschud! Dat was spannend!” Glunderend lopen de kinderen weg van burgemeester Sicko Heldoorn en wethouders Marlous Verbeek en Bert Rebel. Dat is toch wel bijzonder, even een handje geven. Toch voelden genoeg kinderen zich dapper genoeg voor een selfie of een high five. Naast de 14 scholen (waarvan twee uit Blaricum Bijvanck) met ruim 1700 leerlingen, liepen er ook deelnemers van Visio en, vanaf hun huis, bewoners van Voor Anker mee.

Avondvierdaagse 2019 Huizen

Groot succes

Alhoewel niet alles vlekkeloos is verlopen, is de avondvierdaagse dit jaar weer een groot succes te noemen. Misschien juist omdat niet alles vlekkeloos verliep: het toonde de organisatiekracht van de grote groep die zich belangeloos inzet. “Het is zo’n gezellige groep en het was zo leuk om te doen, volgend jaar ben ik er weer!”, aldus een vrijwilliger. Volgens de organisatie werd de sfeer en de instructieavond zeer gewaardeerd door de nieuwe vrijwilligers. “Hopelijk doet iedereen volgend jaar weer mee”.

Avondvierdaagse 2019 Huizen
“Hoe oud bent u, meneer de burgemeester?”

Bijzondere vrijwilligers

Eerder berichtten we al over de wethouders die langs het parcours het verkeer regelden. Woensdagavond zette ook de burgemeester zich als verkeersregelaar in, en elke avond waren er ook raadsleden te vinden tussen de vele vrijwilligers. Zo toont de politiek dat ze niet alleen een oproep aan een ieder hebben gedaan om zich aan te melden, maar zelf ook de daad bij het woord voegen. Op naar volgend jaar!

Avondvierdaagse 2019 Huizen
De burgemeester als verkeersregelaar

Bekijk hieronder onze uitgebreide fotoserie! Foto’s nabestellen kan hier.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Larisa Landré


Voor Jou Uitgezocht

2 Reacties

 • Reageer
  Frans R. Bianchi
  24 mei 2019 op 11:46

  Wat een weertje en sfeertje. Larisa, erg leuke foto’s.
  Handig dat letterlijk ‘laagdrempelige’ podium.

  • Reageer
   Larisa
   25 mei 2019 op 00:58

   Dank je wel Frans!

  Laat een reactie achter