Open dagen bij MSCH

Open dagen MSCH Huizen

Vandaag en morgen is het weer tijd voor de jaarlijkse open dagen bij ModelSpoorClub Huizen (MSCH) in Schoolgebouw ’t Lopertje op de Jan van Galenstraat. Vandaag zal om 16.00 uur de openingshandeling verricht worden door Nienke de Wit (directeur Huizer Museum) door een museumstoomtrein te laten vertrekken.

Open dagen MSCH Huizen

Utrechtse Heuvelrug

Elke dinsdagavond wordt er bij de MSCH hard gewerkt aan een stukje Nederland: de Utrechtse Heuvelrug. Er rijden op deze baan niet alleen veel en bijzondere treinen maar ook de miniatuur-omgeving is het bekijken meer dan waard. Onder de modulebaan maakt een wirwar aan draden en schakelingen het mogelijk de modelbaan digitaal aan te sturen.

Brede hobby

De leden van de MSCH leggen rails en wissels, maken wegen voor de automatische busbaan, vervaardigen prachtige gebouwen op schaal, zorgen voor een zo natuurgetrouw landschap en maken sinds kort ook delen van de baan met een 3D-printer. Daarmee ontstaat een herkenbaar Nederlands landschap, waarbij ook diverse gebouwen uit ’t Gooi verrijzen. Met o.a. De Kalkovens en de Botterwerf uit Huizen, maar ook verdwenen gebouwen zoals het oude Huizer Station aan de Naarderstraat en de Huizer Molen.

Open dagen MSCH Huizen

Tijdens de open dagen worden ook tweedehands modelbouwspullen te koop aangeboden en zal er voor kinderen een treinbaan worden aangelegd, waar ze zelf kunnen rijden en bouwen. Een leuke activiteit dus voor jong en oud!

Vrijdag 22 november van 16.00 tot 20.00 uur.
Zaterdag 23 november van 10.00 tot 16.00 uur.
Locatie: Schoolgebouw ’t Lopertje, Jan van Galenstraat 35, Huizen

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp. Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Archieffoto’s: Larisa Landré

restaurant aan de kade

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter