Scholieren enthousiast voor Maatschappelijke Stage

Maatschappelijke Stage Huizen
Ook de catering deze avond is een Maatschappelijke Stage

Jaarlijks zijn bijna 600 leerlingen van de Huizermaat en het Erfgooiers College actief tijdens een Maatschappelijke Stage. Dit doen ze voornamelijk bij Huizer organisaties en bedrijven. Helaas weten veel instellingen dit nog niet. Om hier inzicht in te geven organiseerde de Vrijwilligerscentrale gisteravond een bijeenkomst voor organisaties om meer te weten te komen over de Maatschappelijke Stages.

Maatschappelijke Stage Huizen
In gesprek met leerlingen

Stagiaires willen blijven

De Maatschappelijke Stage is een goed startpunt om jongeren binnen te halen. In plaats van dat je als organisatie zelf op zoek moet naar deze jongeren, komen ze naar je toe! Uit enquêtes van de Vrijwilligerscentrale blijkt dat 58% van de leerlingen die een Maatschappelijke Stage heeft gedaan graag op de stageplek wil blijven. Dat niet alleen: ze zorgen ook voor een nieuwe lichting stagiaires in het volgende schooljaar. Welk bedrijf wil dat nou niet?

Maatschappelijke Stage Huizen

Vrijwilligerscentrale

In dit alles is de Vrijwilligerscentrale de spin in het web. Zij zijn een vraagbaak, een kenniscentrum. Je hoeft als stage-aanbieder het wiel niet opnieuw uit te vinden: je kunt putten uit de kennis en contacten van de Vrijwilligerscentrale. Zij hebben goed contact met zowel gemeente, scholen, leerlingen als organisaties. Ze denken graag met je mee en zorgen voor goede begeleiding en opvolging.

De Vrijwilligerscentrale gaat vaker van dit soort avonden organiseren. In november worden twee avonden georganiseerd over het betrekken van jongeren bij je organisatie. En volgend jaar is er natuurlijk weer een bijeenkomst over de Maatschappelijke Stage!

Maatschappelijke Stage Huizen
In gesprek met de Vrijwilligerscentrale

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Larisa Landré

open dag rebel

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter