BuurtBieb-route geopend in Huizen

BuurtBieb-route Huizen

Al vele jaren onderhouden verschillende Huizers een BuurtBieb. Dit zijn kleine kastjes vol boeken in de tuin, stoep of bij de voordeur die voor iedereen bereikbaar zijn. Je kan er gratis een boek lenen, uit meenemen of inzetten. Het is een mooie manier om van je overtollige boeken af te komen en nieuwe boeken te leren kennen. Buurten met Buren heeft het initiatief genomen om deze BuurtBiebjes in kaart te brengen. Vandaag werd de BuurtBieb-route geopend door burgemeester Niek Meijer en wethouder Marlous Verbeek.

BuurtBieb-route geopend

De opening vond plaats bij Gino en Kim aan de Loswal. Onder grote belangstelling knipte burgemeester Meijer een ‘lint’ door. Daarna namen hij en wethouder Verbeek gelijk de kans om even in de bieb te snuffelen. De gemeente ondersteunt het initiatief van harte, omdat een BuurtBieb zorgt voor sociale cohesie, ontspullen en minder weggooien. Zaken waar de gemeente ook voor staat! Een echte route is de BuurtBieb-route niet; met de kaart van Buurten met Buren kun je zelf kijken waar je heen gaat.

Ook een BuurtBieb openen?

Het staat iedereen vrij om een BuurtBieb te openen en om deze wel of niet aan te melden via Buurten met Buren. Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden: op Facebook zijn meerdere groepen actief, die ook bouwtekeningen met elkaar delen. Ook via zoekmachines is veel informatie te vinden. Buurten met Buren is bezig om een werkplaats op te zetten waar kastjes in elkaar gezet kunnen worden voor mensen die zelf niet zo handig zijn. En word natuurlijk vooral lid van de Facebook-groep BuurtBieb Huizen! Misschien staat jouw bieb dan straks ook in de BuurtBieb-route.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Hier zie je nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek 
Tekst: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter