Redden, rijden en zeilen

Redden rijden zeilen Huizen

Morgen is het rond en in de haven het toneel van drie evenementen waar voor jong en oud veel te beleven valt. Voor de eerste keer wordt de Harleydag Huizen gehouden. Een evenement voor de motorliefhebber, met uiteraard veel Harleys, live-muziek, foodtrucks, kraampjes, springkussen en stormbaan voor de kinderen en nog veel meer. Je vindt het ronkende spektakel op het evenemententerrein aan de IJsselmeerstraat.

Redden rijden zeilen Huizen

Reddingbootdag

Op zaterdag 11 mei 2019 wordt weer de landelijke reddingbootdag gehouden van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Ook KNRM Huizen-Blaricum doet mee. De bezoekers kunnen kennis maken met het reddingwerk op het water, de vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

Redden Huizen

Reddingbootdag is ieder jaar een gezellig druk bezocht evenement. Meevaren is helaas geen garantie. Het is afhankelijk van weersomstandigheden en drukte of eventueel een echte alarmering.

U bent altijd bijzonder welkom om het reddingstation aan de Energieweg 1 te bekijken en de vrijwilligers te ontmoeten.

Eerste open Botterdag

De eerste open botterdag van de Stichting Huizer Botters belooft weer een waar spektakelstuk te worden. Natuurlijk kunt u, tegen een vergoeding in Huizer Duiten, weer tochtjes varen op één van de Huizer botters, een hapje en drankje doen op de werf en onze botters bekijken en onderzoeken en alles te weten komen over het varend erfgoed van Huizen.

Redden rijden zeilen Huizen

Dit jaar kunt u niet alleen de botters in het water bekijken maar ook op de werf. De HZ1 ligt deze dag op het droge in de Botterwerf voor restauratie en onderhoud en kunt u deze dame dan van dichtbij bekijken. Onze vrijwilligers beantwoorden met liefde al uw vragen over het wel en wee van een botter. Dit is uw kans een botter van alle kanten en van dichtbij te bekijken!

Zeilen Huizen

Naast een heuse botter op de wal worden er deze dag ook de eiken boomstammen gezaagd die geschonken zijn door gemeente Huizen en bomen die aangekocht zijn door de Stichting Huizer Botters. Zo’n boomstam zaag je natuurlijk niet met een handzaagje, daarom komt de mobiele zagerij van dhr. G.J.  Veldhoen naar de werf om de eiken stammen tot planken te zagen die dan weer geschikt zijn voor het onderhouden van ons varend erfgoed. Ja, van dik hout zaagt men planken, van boom tot botter. 

U bent van harte welkom op de werf vanaf 10.00 tot 17.00 en er is genoeg te doen en te beleven. De smederij is open en kom ook kijken of die stoere Bramzijgers, de jeugdafdeling van de stichting iets voor jou is.

Een leuke dag uit voor jong en oud, u komt toch zeker ook even buurten op zaterdag 11 mei!

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Archieffoto’s OpHuizerhoogte

open dag rebel

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter