Bessie Wampie en Harpie – Sprookjes

bessie

Wat is d’r an de hangd Harpie kijnd? Hij-je arremeu thuis? Waaróm hij-je dat nijt effetjies teugen óns ëzaid mins? Of bellen, januk je hadden oëk effetjies kannen bellen! Het Driekus weer ’n zeer béën, of is ’t weer in z’n rugge ëscheuten, of last van z’n nek? Want daer hoor ik je de leste jaren oëk vaak over klagen.

Belnéënt Bessie, mót z’n rugge en z’n béën gaet ’t goeëd de leste tijd, en dat van z’n nek het íe éëngaal in ’t vurjaar as ’t ’n paar weken “rokjesdag” ëweest is. Daer trap ik gien meer in kijnd. Neejen, ik loëp enkeld mót dee rolstoeël óm da’k ’n bietjen an ’t oefenen bin, kijnd. Effen mót niemand d’r in want dat vijn ik vuus te zwaar, vurral bij stoeprangdes en oëk óp plakken waar de stoep schuinder is as de rest van de straet.

Mar waarvur dooë je dat dan mins?

Vur are week ’n dijnsdag, zeuven mai, Waimpie. Dan bin ik vrijwilligster-vur-éën-dag. Dan gae ik ’s middas kuieren over de haven mót minsen uit ’t ouweliedenhuis dee in in ’n rolstoel zitten. Dat neumen ze “Zwaan-Kleef-Aan”. ’n Aarige naam nij, want dat douwen is gien sprookien. Too ik d’r óngerlest vur ëvreugen wier, teufden ik wel ’n bietjen hoor, want ik wou dijnsdag aigelijk klaerighaid maken vur m’n verjaardag. Mar ja, wat ’t zwaarste is, mót ’t zwaarste wegen, nij! Vur we starten gaen ze gelukkig nog wel uitduien hoo je vailig de stoep óp en of kannen gaen, want dat vijn ik nog ammar meuëlijk. Mar goeëd we zallen ’t wel zien. Ik hoop óp ’n neutig sprookien … 

Oë kijnd, mar jij hemmen óngerlest toch zelf oëk je knije ëfokseerd? Mót je daer dan wel an beginnen? Voort leg je mót karre en al in de haven. 

Oë, ónnoëzel mar ik zie ’t zoë vur m’n: Je glissen weg, douwen de karre net óp tijd óp de kaei, mar jij vallen in je Huizer goeëd mót je isabee óp, in de haven. Gelukkig hij-je dree diploma’s … hahahahaha, dus as je dan weer boven kómmen drijft je mus naest je oren, plat óp ’t water, hahahaha, ’t is zunde da’k ’t zeg … hahahaha, nou dan is ’t gien neutig sprookien meer Harpie!!!

Hou óppe Bessie kijnd, ik dooë ‘t voort in m’n broek, want ‘t blijft neutig ’n sprookien, alléënig ’n are: De Klaine Zeemeermin!

Tekst en idee van Henk Heijnen

Bessie, Waimpie en Harpie is mogelijk gemaakt door Kouwer Installatietechniek

kouwer installatietechniek

De typisch in Huizer dialect geschreven belevenissen van de drie dames, Bessie, Waimpie en Harpie zijn iedere eerste donderdag van de maand te lezen op OpHuizerhoogte. We zijn nog op zoek naar een extra sponsor waardoor we deze Huizer nennen nog vaker kunnen volgen. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op.

Op alle verhalen en afbeeldingen van OpHuizerhoogte rust uiteraard copyright. Linken mag natuurlijk altijd. Wil je tekst overnemen of een foto of video gebruiken, mail dan naar ophuizerhoogte@gmail.com

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter