Burge”meester” Heldoorn voor de klas

Burgemeester Heldoorn stond vanmorgen voor de klas op de basisschool De Tweemaster. De gastles ging over vrijheid en daarbij vertelde de burgemeester over het verhaal van de zendmasten in Huizen en de Huizer verzetstrijders Arie de Waal,  Klaas Snel en Jacob Brands die zijn doodgeschoten in de oorlog.

Uiteraard werd eerst uitleg gegeven over de ketting van de burgemeester en werd er een voorstelrondje gedaan. Best spannend natuurlijk om de burgemeester in de klas te hebben.

burgemeester huizen

Veel van de kinderen wisten dingen over de oorlog te vertellen, verhalen van opa’s en oma’s, hadden er over gelezen of kenden zelfs het herdenkingsmonument in Huizen. Centraal stond de vrijheid waarin we leven. Al met al een mooie aanloop naar dodenherdenking en bevrijdingsdag op 4 en 5 mei.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Inge Jansen

aandekade

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter