Special Olympics in Huizen

Special Olympics Huizen

Meer dan honderd G-sporters hebben gisteren met elkaar gestreden tijdens de Special Olympics bij Wolfskamer Wintersport. G-skiën is een sportinitiatief voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Sporters vanuit het hele land kwamen naar deze landelijke wedstrijd. Voor de openingsceremonie zorgde de politie van Huizen samen met Brandweer Huizen in de vorm van een Torch Run met hun ‘Flame of Hope’ voor het Olympische vuur.

Special Olympics Huizen
De Torch Run

Special Olympics

De Special Olympics Nationaal wordt door de stichting G-skiën georganiseerd in samenwerking met Special Olympics Nederland, Wolfskamer Wintersport, de Nederlandse Skivereniging, Torch Run Nederland en de gemeente Huizen. Dit evenement maakt onderdeel uit van een wereldwijde beweging die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen.

Special Olympics Huizen
Inskiën

De dag begon met inskiën om het niveau van de deelnemers te bepalen, waarna de wedstrijden in verschillende divisies startten. Na de lunch vonden er diverse slalom runs plaats, gevolgd door een parallelslalom, waarbij de skiërs het tegen elkaar opnamen. De aanwezigen werden getrakteerd op een feestelijke sluitingsceremonie na het uitreiken van de prijzen.

Special Olympics Huizen
Winnaar Rogier Blaas

Winnaars

Met de vele divisies kennen de Special Olympics ook vele winnaars. Bij de vrouwen 1 en de mannen 1 waren de winnaars geen verrassing: Louise Dijkstra (van Wolfskamer Wintersport) en Rogier Blaas (ook van de Wolfskamer). In totaal kennen de spelen 23 winnaars op ski’s en snowboard, van beginners tot vergevorderden. Dat meedoen belangrijker is dan winnen, bleek wel uit de enthousiaste aanmoedigingen die de sporters onderling voor elkaar hadden.

Special Olympics Huizen
Winnaar Louise Dijkstra
Special Olympics Huizen
Aanmoediging vanaf de kant

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Larisa Landré

trotsmarkt

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter