Nationale Museumweek

Museumweek Huizen Huizer Museum

Vanaf vandaag t/m 14 april is het Nationale Museumweek. Tijdens deze week staan de bijzondere collecties centraal die de vele musea in ons land tonen. Veel musea hebben speciale activiteiten, tentoonstellingen of acties. Ook ons eigen Huizer Museum doet mee.

Museumweek Huizen Huizer Museum
“Koren op de Molen” tijdens de Theaterroute

Museumweek in het Huizer Museum

Omdat het museum op dit moment de kelder aan het ombouwen is voor een nieuwe voorstelling, zijn er geen speciale activiteiten in het kader van de museumweek georganiseerd. Wel zijn bezoekers zaterdag 13 april gratis welkom om de huidige tentoonstelling op de bovenverdieping te bekijken, “Koren op de Molen”, over de Huizer korenmolen die tegenwoordig in het Openluchtmuseum in Arnhem staat.

Museumweek Huizen Huizer Museum
De Huizer molen in Arnhem

Ga je zaterdag liever naar buiten? Het Huizer Museum organiseert van 14:00 tot 16:00 een slenterwandeling door de Wijgert Kooijbuurt. Deze wandeling wordt slechts een paar keer per jaar aangeboden, dus dit is je kans om dit bijzondere buurtje te leren kennen!

Museumweek Huizen Huizer Museum
Bezoekers in het museum

’s Avonds het museum een keer bezoeken kan ook: donderdag 18 april is het Huizer Museum speciaal in de avond geopend van 19:30 tot 21:00. Directeur Nienke de Wit leidt de gasten dan persoonlijk rond. Wegens de beperkte capaciteit is aanmelden wel verplicht, via receptie@huizermuseum.nl of 035-5250223. Vol is vol!

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Achieffoto’s en tekst Larisa Landré

aandekade

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter