Zomerklaar maken strand

Het zand wordt gezuiverd.

Ze zijn er weer druk mee. Het is 1 april geweest en dan wordt het strandzand zoals elk jaar weer schoongemaakt voor de zonnige periode.
Vorige week is al het zand bij elkaar geschoven om te laten drogen voor het zeven, waarmee de kinderen al leuk hebben kunnen spelen in de tijdelijke “Huizer duinen”.

Huizen strand
Vers zand op het strand.

Ook de platanen zijn gesnoeid, maar wie over de zomerkade rijdt zou in eerste instantie denken dat ze een paar bomen vergeten zijn. Een aantal platanen zijn niet gesnoeid, omdat vogels momenteel bezig zijn hun nestje te bouwen.

Duiven nest
Houtduiven zijn bezig hun nest te bouwen.
Huizen strand
De wilgentakken worden versnipperd en opgeruimd.

Het zand wordt de aankomende tijd gezuiverd door een complete mobiele zeefinstallatie. Vanaf 1 april is het ook niet meer toegestaan om met de hond zich op het strand te bevinden. In oktober zijn de honden weer welkom.

Huizen strand wilgen
Gesnoeide wilgen aan de zomerkade

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Vincent Snoek

Haarsalon Huizen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter