Zenderwijk opent buurtmoestuin

Buurtmoestuin Zenderwijk Huizen

Onder een stralende zon werd vandaag een buurtmoestuin aan de Zenderlaan geopend. De tuin is een initiatief van buurtbewoners Marco Dalmeijer en Mirelle de Valk en mede mogelijk gemaakt door de gemeente. Zij zijn drie jaar geleden uit Amsterdam terug verhuisd naar de geboorteplaats van Mirelle en hebben vanuit de hoofdstad hun inspiratie meegenomen. Wethouder Marlous Verbeek hielp met het planten van een bessenstruik en had een cadeautje en wat lekkers meegenomen.

Buurtmoestuin Zenderwijk Huizen

Herinrichting straat

Het idee kwam precies op het juiste moment. Recent zijn de straten in de Zenderwijk door de gemeente voorzien van nieuwe riolering en bestrating. Ook stond al een tijdje op de planning om de grote speeltuin aan de Omroeplaan op te delen in drie kleinere speeltuinen, verspreid over de wijk. Met deze moestuin valt alles samen: naast de tuin komt een nieuwe speelplek voor kinderen van vier tot acht jaar, het gras van het plantsoen is opnieuw ingezaaid en later volgt ook nog nieuwe beplanting. Zoals een buurtbewoner omschrijft die er al veertig jaar woont: “de straat heeft er nog nooit zo mooi uitgezien!”

Buurtmoestuin Zenderwijk Huizen

Ondersteuning van de gemeente

De gemeente heeft de initiatiefnemers ondersteund met onder andere de moestuinbakken, de planten en de inrichting. Jong en oud hebben vandaag samen onder andere kruiden en een kruisbes geplant en bloemen gezaaid. Later dit voorjaar worden er ook nog een paar vruchtbomen geplant. Initiatiefnemer Marco hoopt dat de moestuin buren nader tot elkaar brengt en zal zorgen voor veel gezellige momenten in de buurt. Wie ook interesse heeft om een dergelijk initiatief te starten kan de gemeente schrijven of mailen. Samen wordt dan gekeken hoe de gemeente kan ondersteunen.

Buurtmoestuin Zenderwijk Huizen
Buurtmoestuin Zenderwijk Huizen
Buurtmoestuin Zenderwijk Huizen

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst Larisa Landré

Rebel Huizen begrafenis

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    BM
    31 maart 2019 op 09:55

    Toch jammer dat de mensen waar dit recht voor de deur komt voor een voldongen feit worden gesteld dat dit er komt en er geen inspraak is geweest over wat er recht voor je deur komt.

  • Laat een reactie achter