Koopzondag rond feestdagen ?

koopzondag

De koopzondag in Huizen blijft een punt van discussie. Dit jaar valt 24 december én oudjaarsdag op een zondag. Normaliter worden op deze dagen de laatste inkopen gedaan voor de feestdagen.  Detailhandel Nederland heeft daarom in een brief aan alle gemeenten gevraagd extra koopzondagen toe te staan en ruimhartiger met de openingstijden om te gaan op bijvoorbeeld kerstavond. In veel dorpen in ’t Gooi zijn de winkels op zondag geopend op die dagen.  Veel van de Huizer winkeliers zijn dan ook bang dat een groot deel van de omzet buiten Huizen verdwijnt.

Tegenwoordig hebben veel consumenten de behoefte om buiten de traditionele winkeltijden hun inkopen te doen. In Huizen is er dus ook een politieke tweestrijd als het gaat om koopzondagen. Is de zondagsrust in Huizen achterhaald of kunnen we als consument ook gewoon wat beter plannen en lekker het oude bij het oude laten ?

koopzondag

 

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp. Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

foto’s Inge Jansen

 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter