Maansverduistering, ofwel de bloedmaan

maansverduistering

Na de fraaie totale maansverduistering van 27 juli 2018 was er vannacht weer een bloedmaan. Dat is redelijk kort achter elkaar voor zo’n bijzonder natuurverschijnsel. Voor een volgende, compleet zichtbare totale maansverduistering moeten wij in Nederland wachten tot 20 december 2029. Het was goed koud, bij ’t Huizerhoofd hoorde je het ijs kruien. Dat weerhield sommige mensen echter niet om een duik te nemen in het Gooimeer. Enkelen hondenbezitters gingen extra vroeg de deur uit om het bijzondere natuurfenomeen ook te kunnen bekijken.

Bij een maansverduistering beweegt de maan zich door de schaduw van de aarde en valt er geen direct zonlicht meer op het maanoppervlak. De maan kleurt dan rood. De verduistering duurde van 05:41 tot 06:43 uur, met het hoogtepunt om 06:13.

bloedmaan maansverduistering

Blijf ook op Huizer hoogte
Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s Vincent Snoek en Larisa Landré

kouwer installatietechniek

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter