Boksen met Parkinson

Vandaag werd er bij HeJeNa gym Huizen een demo gegeven van Parkinson Boksen. Boksen is namelijk bij uitstek geschikt voor mensen die lijden aan Parkinson en graag nog willen bewegen.

Boksen en Parkinson, wie doet dat nou ?
In Amerika in ieder geval vrij veel mensen. En met een goede reden: boksen is goed voor je. Natuurlijk gaat het dan om speciaal boksen, waarbij je allerlei bokstechnieken leert zonder op elkaar in te slaan. Dat laatste hoort namelijk niet bij Parkinson boksen, ook wel Sparking Boksen tegen Parkinson genoemd.

Voor wie is Parkinson boksen geschikt?
Iedereen met parkinson die van sport en spel houdt. Het is daarbij belangrijk dat je vrij goed kunt lopen en niet snel valt. Je hoeft geen ervaring te hebben met boksen, vechtsport of uberhaupt met sport. Je leeftijd is niet van belang. Als je van actief bewegen houdt, dan is het goed.

Wie organiseert dit?
Dit is een gezamenlijk project van MTC Huizen (ParkinsonNet Fysiotherapie), HeJeNa Gym Huizen en Rock Steady Boxing Ede. Ook de afdeling neurologie van het Tergooi is enthousiast

Wil je ook mee doen of meer informatie ? Kijk voor meer informatie op het blog van Mariette Robijn.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier weer nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp. Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

foto’s Inge Jansen

 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter