De waterwerper; niet voor de bloemetjes

waterwerper

De waterwerper van de Mobiele Eenheid deed vandaag Huizen aan voor een oefening, met een bemanning van 4 personen, de chauffeur, commandant en twee kanonniers. De bemanning oefent meerdere keren per jaar. Daarmee komen zij op meerdere plaatsen door het land. Er wordt zoal geoefend met de ME-ers maar ook met de bereden politie.

waterwerper

Het sturen is met de vele bepantsering een lastig iets, maar ook de kanonniers moeten exact weten wat het waterkanon doet en hier geoefend in zijn. Teamwork in de cabine dus. De waterwerper heeft 8000 liter water bij zich. De kanonnen kunnen het water met zo’n 16 bar wegspuiten. Maar ook met minder druk een mensenmenigte alleen maar nat spuiten. Een stukvriendelijker dus. Vaak is dat laatste al voldoende om weg te gaan, zeker als het koud is.Er zijn er 6 van in Nederland. De waterwerpers staan in de grote steden, waarvan twee in Amsterdam.
Vandaag dus niets anders dan een oefenrit waarbij Huizen ook werd aangedaan.

ME waterkanon

Blijf op Huizer hoogte

OpHuizerhoogte is het leukste fotoblog van Huizen. Iedere dag zie je hier de laatste nieuwtjes en leukste foto’s uit Huizen. Wil je onze berichten blijven volgen ? Like ons dan op onze Facebookpagina en kijk met ons mee

Foto’s: Vincent Snoek

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter