Advies coalitie uitgebracht

 

stembureau

Informateur Erwin Ormel heeft na gesprekken met alle partijen een advies uitgebracht over de mogelijke coalitie. De beoogde formatiepartijen zijn volgens de heer Ormel VVD, CDA, D66 en PvdA. Erwin Ormel is na bekendmaking van de voorlopige uitslagen op 21 maart aangewezen als informateur. In deze hoedanigheid heeft hij de afgelopen dagen contact gehad met vertegenwoordigers van de verschillende politieke partijen. De heer Ormel heeft zijn taak als informateur met het uitbrengen van dit advies volbracht.

Erwin Ormel legt uit: “Gedurende anderhalve dag hebben we met alle partijen intensieve gesprekken gevoerd. Ik ben blij dat daaruit een grootste gemene deler kon worden gedestilleerd.” De informateur adviseert om een onderhandelingsronde op te starten tussen VVD, CDA, D66 en PvdA. In de gesprekken met de verschillende lijsttrekkers hebben deze partijen in meerderheid hun eerste voorkeur voor deze combinatie uitgesproken.

Overeenstemming over grote thema’s

Het advies van Erwin Ormel is om in de komende fase te bezien of overeenstemming kan worden bereikt over een paar grote thema’s zoals de gemeentelijke herindeling, de zondagsopenstelling, het sociaal domein en de personele samenstelling.

Verbinding blijven zoeken tussen partijen

Erwin Ormel adviseert wel om in dit vervolgtraject ook rekening te houden met de partijen die niet in de coalitie vertegenwoordigd zijn. Zowel getalsmatig als programmatisch ligt het allemaal dicht bij elkaar volgens Erwin Ormel. “Daardoor krijgt de keuze een arbitrair tintje. Ik denk dat het goed is dat coalitiepartijen de verbinding blijven zoeken met de andere partijen om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk kiezers zich herkennen in het nieuw te vormen beleid van deze gemeente.”

persbericht Gemeente Huizen

 

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier weer nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp. Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

foto’s Inge Jansen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter