Mooi Huizen • ’t Huizerhoofd

huizerhoofd huizen

HUIZEN – Geregeld ga ik op zoek naar een mooie plek om een foto te schieten, zonder dat ik eigenlijk weet waar ik terecht kom. Soms levert dat een zoektocht van een paar uur op zonder dat je met een foto thuiskomt. Het is in dat opzicht net als vissen je weet niet van te voren of je wat vangt, maar dat maakt het ook de “sport’. Dit keer zag ik de appartementen op de Labradorstroom. Het was helder en de sterren stonden mooi te pronken in de hemel. Fotografen kennen wellicht het dillema, je wilt van voor naar achter de foto scherp hebben, maar met een klein diafragma komen de sterren er dan niet op, omdat het kunstlicht alles overbelicht. Het enige wat je kan doen is “knijpen”en de iso omhoog zetten. Na wat uitvogelen in de kou door met ijzige vingers aan de knoppen te draaien, kwam ik tot een instelling van iso 1250, F8, en een sluitertijd van 20 seconden. Door 3 foto’s met identieke instellingen aan elkaar te “plakken” krijg je dan een mooi panorama.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto Vincent Snoek

kouwer installatietechniek

 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter