The Pride heropend na verbouwing

Vrijdag werd Winterguard The Pride feestelijk heropend na een stevige verbouwing. Van de zomer is hard gewerkt om het gebouw gebruiksklaar te maken voordat de trainingen weer zouden starten, maar nadat de laatste puntjes op de i zijn gezet, was het nu eindelijk tijd voor een plechtig moment. Er zijn verschillende ruimtes aan het gebouw aan de IJsselmeerstraat aangebouwd, en van binnen zijn muren verplaatst en is het hele decor aangepast naar een meer eigentijdse uitstraling.

Linksvoor een van de uitbreidingen

Feestelijke opening

Voorzitter Erwin van Wengen en wethouder Marlous Verbeek spraken een woord tot de aanwezigen. Wethouder Verbeek had voor de vereniging een speciaal cadeau meegenomen, dat door voorzitter Van Wengen en het jongeste lid Mia (6 jaar oud) in ontvangst werd genomen: een Huizer vlag, om mee te nemen wanneer zij met alle wedstrijden over de wereld trekken. Een speciaal woord van dank was er voor de betrokken ambtenaren en voormalig wethouder Gerrit Pas, dit met hun inzet deze verbouwing mogelijk hebben gemaakt.

Ex-wethouder Pas, penningmeester Frank Remers en wethouder Verbeek

Lang gekoesterde wens

Al jaren had The Pride de wens om te verbouwen. Er was echter niet genoeg geld voor, en de gemeente weigerde lang subsidie. Vorig jaar heeft de gemeenteraad ingestemd met het beschikbaar stellen van genoeg geld om de gewenste aanpassingen mogelijk te maken. Er zijn verschillende aanbouwen geplaatst, zodat de keuken verplaatst kon worden, materieel droog en veilig opgeborgen kan worden (met een aparte ingang) en kinderen van Kinderopvang Huizen via een eigen ingang en kleedkamer binnen kunnen komen.

Meer ruimte

Het geheel heeft geresulteerd in een gebouw dat wellicht van buiten nog hetzelfde oogt, maar vanbinnen een hele andere sfeer ademt. Het is lichter en frisser geworden en het verplaatsen van de keuken heeft meer ruimte rond de bar gecreëerd. Er is een tweede kleedkamer bijgekomen, zodat groepen elkaar niet in de weg zitten, en het bestuur heeft eindelijk een kamer waar ze met zijn allen goed in passen. Al met al kan The Pride zo weer een hele tijd verder met Huizen op de kaart zetten!

Bekijk hier een kleine impressie van de aanpassingen.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp. Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter