Nieuw schoolgebouw voor Erfgooiers College

erfgooierscollege

HUIZEN – De Europese aanbesteding voor de vervangende nieuwbouw van het Erfgooiers College is afgerond. Vandaag heeft het college van burgemeester en wethouders besloten dat het Erfgooiers College de opdracht aan Zenzo MV VOF mag gunnen. Dit onder voorbehoud van goedkeuring van het definitieve krediet door de gemeenteraad. “Na bespreking in de gemeenteraad kan het Erfgooiers College aan de slag met de bouw van een schoolgebouw dat duurzaam is en past bij het onderwijs dat in Huizen wordt geboden. Een van de uitgangspunten in ons coalitieakkoord”, aldus wethouder Marlous Verbeek.

Energieneutraal

Zenzo heeft een bieding gedaan voor een compleet nieuw schoolgebouw, dat aardgasvrij, bijna energieneutraal en volgens Frisse scholen B wordt opgeleverd. Het Erfgooiers College gaat daarnaast extra investeren in zonnepanelen. Hiermee wordt recht gedaan aan de wens van de gemeenteraad voor een energieneutraal en toekomstbestending Erfgooiers. Jaap Augustijn, plaatsvervangend rector en verantwoordelijk voor de nieuwbouw: “Wij zijn blij met de uitkomst van deze aanbesteding. De samenwerking met wethouder Verbeek en de ambtenaren was prettig. Wij kunnen nu op weg naar een schoolgebouw dat voldoet aan de eisen van deze tijd en waar het voor leerlingen en leraren prettig werken is”.

Kredietaanvraag

Om de opdracht aan Zenzo gunnen is een krediet van de gemeente nodig van € 11.032.000. Al eerder heeft de gemeente 10.500.000 hiervoor beschikbaar gesteld. Daarnaast investeert de school zelf € 2.000.000 in deze nieuwbouw. Om de school volledig energieneutraal te kunnen maken is een lening van maximaal € 400.000 (tegen 3% rente en een looptijd van 25 jaar) noodzakelijk. Dit voorstel wordt op 7 februari a.s. in de gemeenteraad besproken.

Uitwerking

Als de raad instemt met het beschikbaar stellen van het krediet en de lening, kan het ontwerp worden uitgewerkt. Dan wordt ook de omgevingsvergunning aangevraagd. Start van de bouw is in augustus 2019 gepland. De oplevering vindt dan eind 2020 plaats.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter