Pop-up De Herberg in Kerkstraat

We zien steeds vaker de term “Pop-up” verschijnen in leegstaande winkels in Huizen. Een tijdelijke huisvesting voor een tijdelijke winkel of initiatief. De Herberg is er daar één van en opent haar deuren op 1 december in de voormalige Beauté-DA drogist aan de Kerkstraat.

De Herberg is een initiatief van nagenoeg alle kerken in Huizen. De voormalige winkel gaat de hele decembermaand open voor iedereen die even wat gezelligheid zoekt, een gratis kop koffie, thee of chocolademelk wil drinken of voor een goed gesprek naast de kerstboom.

Er is een grote boekenruilkast, maar ook je kerstspullen kun je hier omruilen. Er komt een stilteruimte waar je een kaarsje kunt aansteken voor een dierbare die je mist. Kinderen kunnen knutselen en er worden ook workshops gegeven in bijvoorbeeld bloemschikken of een kerstkrans maken. Er zal livemuziek zijn, kortom, ontzettend veel te doen voor iedereen.

Ina Bakker is inmiddels druk bezig met de aankleding van De Herberg. Enthousiast vertelt ze over alles wat er komen gaat en hoe ook leerlingen van het Erfgooierscollege als gastheer of gastvrouw zullen optreden voor hun maatschappelijke stage. Het is heel laagdrempelig en ze benadrukt lachend  dat je hier echt niet bekeerd gaat worden. “Het is gewoon een warme plek met een fijne uitstraling waar je gemakkelijk naar binnen loopt”

De Herberg zal in eerste instantie open zijn van woensdag t/m vrijdag tijdens de winkelopeningstijden, dus ook de koopavond. Bij veel animo komt de dinsdag er mogelijk bij. Wil je meehelpen, een leuke workshop organiseren of heb je een leuk initiatief ? Loop vooral even binnen.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

foto’s Inge Jansen

 

Voor Jou Uitgezocht

2 Reacties

 • Reageer
  Irma Bunschoten
  23 november 2018 op 12:13

  Wat een geweldig initiatief,ik kom zeker een keer langs .. zo’n plek als dit moet er eigenlijk standaard gewoon zijn,middenin het dorp.
  Ik hoop dat het gaat lopen als een trein.
  Een hele fijne tijd toegewenst.

 • Reageer
  Hans van Genk
  23 november 2018 op 21:37

  Iniatieven zoals deze zijn verrassend en hartverwarmend en geweldig dat er toch nog mensen zijn die zich daar voor inzetten, dat geeft hoop! Hartstike goed mensen!

 • Laat een reactie achter