Sonia Bloemen opent nieuwe bloemisterij

soniaHUIZEN – Vanavond opende Sonia Bloemen haar nieuwe bloemisterij aan het Oude Raadhuisplein. Een prachtige winkel op een nieuwe locatie midden in ’t dorp. Na de brand op 6 augustus jl. aan de Kerkstraat moest het winkelpand als verloren worden beschouwd. De familie Schaap bleef niet bij de pakken neer zitten en ging op zoek naar een nieuwe winkelruimte.

Vanavond gingen de deuren dan voor het eerst open. Onder het genot van een hapje en een drankje kan vanavond en morgen de nieuwe winkel bewonderd worden. Een ruime lichte winkel met bloemen, planten en leuke accessoires, in dezelfde stijl als de filialen in het winkelcentrum Oostermeent en Holleblok. Voor alle klanten is er dit weekend ook een kleine attentie.

Historie

In 1977 opende Willem Schaap de eerste bloemenzaak van Sonia aan de Narcisstraat. In 1985 kwam daar de winkel in de Oostermeent bij. Later volgde nog een winkel aan de Zeeweg en in Eemnes. Zoon Dick en zijn vrouw Esther zijn niet met deze laatste twee winkels doorgegaan maar openden in 1995 wel de winkel aan de Kerkstraat. Door de brand zijn hier helaas veel herinneringen verloren gegaan.
In 2017 werd de bloemenzaak in het winkelcentrum Holleblok overgenomen.
Zoon Dick jr., inmiddels de derde generatie, is hier voornamelijk te vinden en verstaat het vak inmiddels net zo goed als zijn ouders en opa.
Hij wilde als kind al niets anders en werkt sinds 2015 volledig mee.
Dick senior is iedere dag op de bloemenveiling te vinden om zo vers mogelijke bloemen te kunnen bieden.
Esther is verantwoordelijk voor de inkoop van alle decoratieve accessoires, zoals bloempotten en vazen.  Bezige bijen tussen de bloemen dus.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

foto’s Inge Jansen

 

 

 

 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter