Trappenberg verkocht

Het Trappenberg-terrein aan de Crailoseweg is verkocht. Dit bleek vorige week tijdens de commissie Fysiek Domein uit de beantwoording van vragen van D66 Huizen door wethouder Roland Boom. Deze fractie had signalen ontvangen dat de Trappenberg is verkocht, wat dus zo blijkt te zijn.

Verrast

De commissieleden toonden zich verrast door het antwoord van de wethouder. Eerder dit jaar was – via de wethouder – met eigenaar Merem afgesproken dat de raad betrokken zou worden bij de herontwikkeling van dit terrein. Indertijd lagen er zeven plannen op tafel van beoogde kopers, die geen van alle voldeden aan het bestemmingsplan. Om te voorkomen dat een nieuwe eigenaar plannen wil ontwikkelen die niet op steun van de gemeente kunnen rekenen, leek het verstandig om de gemeente – en dus ook de raad – goed te betrekken bij het proces.

En nu?

Aan wie het terrein is verkocht, wilde wethouder Boom niet meedelen. Of het een van de eerdere geïnteresseerden is, of een nieuwe koper, is niet bekend. Het college is in bezit van een voorlopige schets. Wat zal er op het terrein komen? Wat gebeurt er met het markante hoofdgebouw met de karakteristieke ronde oprit? We zijn erg benieuwd!

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp. Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter