Expositie #ZIE in Huizen

Om aandacht te vragen voor huiselijk geweld en duidelijk te maken waar inwoners terecht kunnen voor advies en meldingen staat van 17 tot 24 september de expositie #ZIE op Plein2000 in Huizen. De expositie is maandagmiddag geopend door wethouder Maarten Hoelscher en fotografe Judith Keessen.

Wethouder Maarten Hoelscher vertelt over de cijfers in Huizen

Huiselijk geweld

Jaarlijks heeft bijna een miljoen Nederlanders met huiselijk geweld te maken. Gemiddeld zit in elke klas wel een kind dat wordt mishandeld. Naar schatting worden jaarlijks 200.000 ouderen boven de 65 jaar mishandeld door hun partner, familie, huisvrienden of zorgverleners. In Huizen heeft 1 op de 25 ouderen te maken met huiselijk geweld; voor volwassenen is dat zelfs 1 op de 10. In Huizen kwamen in 2016 218 meldingen van kindermishandeling binnen.

Ook mannen zijn slachtoffer van huiselijk geweld en mishandeling

Expositie #ZIE

#ZIE is een expositie van fotograaf en ervaringsdeskundige Judith Keessen. De expositie bestaat uit levensgrote foto’s van mensen die in het verleden te maken hebben gehad met huiselijk geweld, kindermishandeling of ouderenmishandeling. Voorbijgangers kunnen zo letterlijk stilstaan bij de gevolgen hiervan. Tussen september en december reist de expositie door Gooi en Vechtstreek.

Veilig Thuis

Bij Veilig thuis werkt een team van deskundige medewerkers, ondersteund door gedragswetenschappers en vertrouwensartsen, die zich 24/7 sterk maken voor een veilig thuis voor iedereen binnen regio Gooi en Vechtstreek. Is er sprake van een onveilige situatie of een crisis en heeft u direct hulp nodig? U kunt 24/7 met Veilig Thuis bellen voor advies of een melding (0800-2000). Bij acuut gevaar belt u 112. Kijk ook op www.veiligthuisgv.nl voor vragen en meer informatie.

Fotografe Judith Keesen staat zelf ook als slachtoffer op de foto

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter