Open dag Botterwerf en Huizer Botters

Botter

Tweemaal per jaar organiseert de stichting Huizer Botters de Open Botterdagen. Vandaag was de tweede open dag van dit jaar. Tijdens deze dagen wordt de Botterwerf opengesteld en liggen de botters voor iedereen klaar om te bekijken of om zelf, tegen een kleine vergoeding, mee te varen op het historische varende erfgoed van Huizen. botterwerf

Naast het bekijken van botters en botterwerf, wordt er uitleg gegeven over het visserijverleden van de bottervloot van de Zuiderzee. Er worden ook rondleidingen gegeven en er is live muziek,

Op de Havenstraat staat ook dit keer weer een gezellige markt met verschillende leuke artikelen, kleding en lekkernijen zoals paling. 

De volgende botterdag zal medio april plaatsvinden.

Blijf ook op Huizer hoogte
Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s Vincent Snoek

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter