Nieuwjaarsduik Huizen 2019

nieuwjaarsduik

Een gelukkig nieuwjaar! OpHuizerhoogte wenst iedereen het beste voor 2019. We kunnen natuurlijk niet anders dan het nieuwe jaar met de nieuwjaarsduik beginnen. Voor de derde keer werd de nieuwjaarsduik georganiseerd en het was wederom een “spetterend” succes! Op precies het juiste moment wilde de zon ook nog wel even doorbreken. Bekijk hieronder de foto’s.

Start met carbid

Vanaf één uur kon je al terecht op de tot Winterkade omgedoopte Zomerkade. Er was een dj met muziek, snert, warme chocomelk en zo’n moment is natuurlijk een mooie gelegenheid om alle bekenden de beste wensen mee te geven voor 2019. Rond kwart voor drie gaf wethouder Marlous Verbeek het welkomstwoord en introduceerde ze de ‘speciale duikers’: burgemeester Sicko Heldoorn en wethouders Roland Boom en Maarten Hoelscher. De warming up werd natuurlijk verzorgd door Mark Vonno die de deelnemers en het publiek lekker wist op te zwepen. Daarna was het aftellen tot de sprint naar het water ingezet kon worden. Met knallen van carbid uit kanonnen werd het startschot gegeven.

nieuwjaarsduik burgermeester

Grootste van het Gooi

Het evenement aan de Zomerkade is de grootste duik in ’t Gooi en omstreken. Iedereen kan meedoen, van jong tot oud. Men kon gratis meedoen of een campagnetafel kopen, alleen of met een groep, in zwempak of in vol kostuum. Ruim 400 deelnemers sprintten uiteindelijk in een minuut tijd naar het water, en binnen een paar minuten was het geheel alweer voorbij. Een grote groep vrijwilligers van de KNRM Huizen-Blaricum stond paraat om alles veilig te laten verlopen. De duik is ook dit jaar weer een groot succes te noemen, mede dankzij de vele partners van het evenement.

nieuwjaarsduik

Bekijk ook de mooie video van Roy Visser!

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s Vincent Snoek en Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter