Helden van Huizen redden leven

Helden van Huizen

Vandaag werden er vier helden in het zonnetje gezet door burgemeester Niek Meijer. Op zaterdag 12 juni hebben zij gezamenlijk een kind van de verdrinkingsdood gered.

De jongens Dex en Jayden waren aan het spelen aan de waterkant toen ze een jongetje zagen dat in nood was. Ze twijfelden geen moment; ze spraken snel af dat er één een vader ging halen “want jij kan sneller rennen” en de ander bleef in de gaten houden waar het jongetje was.

Direct in actie

Gert Bonefaas was nietsvermoedend thuis toen een van de jongens kwam binnenstormen. “Help! Er is iemand in het water die niet kwam zwemmen!” Gert rende meteen naar buiten richting de waterkant. Hij passeerde daarbij buurvrouw Nicolette van Gorp, die er ook achteraan ging. Nicolette belde met 112 terwijl Gert het water in dook.

Helden van Huizen

Hij pakte de jongen vast en zwom met hem naar het ondiepe gedeelte waar je kan staan. Nicolette gaf de instructies van de hulpdiensten door en zo hebben ze het leven van de jongen kunnen redden. Gert heeft een kaartje gekregen van het jongetje waarop hij hem bedankt. Er staat ook op geschreven dat hij pas weer hier gaat zwemmen als hij zijn zwemdiploma heeft .

Helden in het zonnetje

Vandaag werden deze helden dus in het zonnetje gezet, met veel media-aandacht en interviews. De jongens vinden het allemaal erg leuk en een trotse vader staat daar weer van te glunderen.

Helden van Huizen

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Hier zie je nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek 

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Helden van Huizen redden leven - Buurten met Buren
    9 juli 2021 op 11:46

    […] Helden van Huizen redden leven – OpHuizerhoogte.nl […]

  • Laat een reactie achter