Traumaheli opgeroepen voor medische inzet

traumaheli

HUIZEN – Vanmiddag rond half zes werd de traumaheli opgeroepen om bij te staan bij een medische inzet aan de Deining. De helikopter landde bij de Doctor Lelylaan in het park en trok veel bekijks van omwonenden. De politie escorteerde de artsen daarna naar de betreffende woning waar de hulp van Mobiel Medisch Team nodig was.

Nieuwe traumahelicopter

Dit is een nieuwe helikopter die pas sinds kort in dienst is genomen. De Airbus H135. Nederland is het eerste land ter wereld waar dit type helikopter rondvliegt. Deze helikopter van de ANWB bevat de nieuwste technische snufjes en is beter geschikt om patiënten te vervoeren.  Verder beschikt de nieuwe heli over een autopilot en is hij een stuk stiller dan de vorige. Alle analoge klokjes in de cockpit zijn vervangen door grote digitale schermen. Na afloop van de inzet werd het MMT  weer terug bij de helikopter en vloog de heli terug naar de thuisbasis bij het VU ziekenhuis in Amsterdam. De traumahelikopter van het VU wordt zo’n tien keer per dag ingezet voor assisitentie van het MMT.

Blijf ook op Huizer hoogte
Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s Vincent Snoek

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Frits Egmond
    6 september 2018 op 20:15

    Op de helicopter staat UMC Groningen. Is die dan toch in Amsterdam gestationeerd?

  • Laat een reactie achter