Smeulend riet veroorzaakt weer brand op de Kerkstraat

Vanochtend rond half zes werd de brandweer weer opgeroepen voor een nacontrole van de zeer grote brand die gisteren heeft gewoed aan de Kerkstraat. Agenten die de hele nacht door het pand in de gaten hebben gehouden zagen rond half zes een rookpluim uit het dak komen. Het kennelijk nog smeulende riet had weer vlam gevat onder de dakpannen en daardoor stond het plafond weer in brand. Het vuur was snel gedoofd en de brandweer heeft met een kettingzaag het plafond verder open gezaagd om alle smeulende resten goed uit te krijgen. De hoogwerker werd ook weer opgeroepen om van boven nogmaals goed te controleren of echt alles uit is.  

Een noot van waardering voor de hulpdiensten die gisteren zo accuraat hebben opgetreden. Een speciale vermelding moet gemaakt worden voor de eigenaar en medewerkers van restaurant “le Beau Geste” te zien op bovenstaande foto. Zij hebben gisteren tijdens de brand de omwonende opgevangen en van eten en drinken voorzien totdat deze weer hun woning mochten betreden.

Blijf ook op Huizer hoogte
Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s Vincent Snoek

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Kerkstraat bijna in oude glorie - OpHuizerhoogte.nl
    7 juni 2020 op 18:23

    […] kan de brand vergeten die Kerkstraat 54-58 bijna 2 jaar geleden grotendeels verwoestte. Sindsdien is er hard gewerkt aan het herstel van het pand, en sinds kort […]

  • Laat een reactie achter