Grootschalige rampenoefening op Gooi- en Eemmeer

Het Gooi- en Eemmeer waren vanmorgen het toneel van een grootschalige rampenoefening waarbij diverse hulpverleningsdiensten werden ingezet waaronder de SAR (search and rescue) helicopter van de Nederlandse Kustwacht. De oefening werd georganiseerd door Veiligheidsregio’s Gooi- en Vechtstreek, Utrecht en Gelderland-Midden en werd gehouden in het kader van de regeling Samenwerking IJsselmeergebied.

rampenoefening

Aan de oefening deden naast de veiligheidsregio’s de volgende diensten mee:

  • Gemeenschappelijke meldkamer Naarden
  • Brandweereenheden
  • Regionale ambulance voorziening
  • Bevolkingszorg
  • Politie
  • Rijkswaterstaat
  • Kustwachtcentrum
  • Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM Huizen-Blaricum)
  • Reddingsbrigade
  • Inspectie Leefomgeving en Transport (IL&T)

Diverse scenario’s

Er werden diverse rampscenario’s nagespeeld waarbij o.a. slachtoffers van schepen gehaald moesten worden, naar vermiste drenkelingen moest worden gezocht en had men mogelijk te maken met gevaarlijke stoffen.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s Vincent Snoek

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter