Scooterrijder zwaargewond bij ongeval op de Randweg

Rond kwart voor twaalf vannacht heeft er een ernstig ongeval voorgedaan op de Randweg richting de A27 waarbij een bestuurder van een scooter zwaargewond is geraakt. Toen de scooterrijder de weg wilde oversteken bij de oversteekplaats voor langzaam verkeer ging het fout en werd daarbij aangereden door een auto.

Diverse hulpdiensten waaronder een trauma helikopter waren opgeroepen om eerste hulp te bieden, waarna het slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerd werd. Het is nog onbekend hoe het met het slachtoffer is.

De Randweg is voor drie uur lang afgesloten geweest. Team Forensische Opsporing – Verkeer heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval en van diverse zijn getuigen verklaringen opgenomen.

Na het onderzoek werd de brandweer opgeroepen om het wegdek schoon te maken van glas, olie en brandstof, waarna de weg weer vrijgegeven werd.

Afgelopen woensdag nog werd bekend gemaakt dat de gemeente Blaricum deze oversteek niet gaat aanpassen om de veiligheid te verhogen. Denk daarbij aan een tunnel of brug. Inmiddels passeerden negen alternatieven de revue en is de gemeente 85.000 euro armer en hebben daarom besloten om van verder onderzoek af te zien. De onderzoeken in de afgelopen jaren hebben aangetoond dat er geen doelmatige en betaalbare oplossing te vinden is volgens de gemeente Blaricum.

Het verkeer werd omgeleid.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s:Vincent Snoek

kouwer installatietechniek

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter