Zwembad Sijsjesberg oefent rampscenario met brandweer

brandweer

De Sijsjesberg sloot vanavond al om 19:30, in verband met een “geheime” oefening. Zojuist heeft de brandweer in samenwerking met het personeel van de Sijsjesberg een brandscenario nagespeeld in het buitenbad, waarbij het optreden in samenwerking met een BHV-organisatie een grote rol speelt. Bij dit soort oefeningen traint de brandweer de bekwaamheid van het personeel en de vrijwilligers in techniek/tactiek bij brand.

Scenario

In de bijgebouwen van zwembad Sijsjesberg is brand ontstaan. Deze reeds forse brand is ontstaan door overslag van een in naastgelegen bosgebied aanwezige natuurbrand. Het zwembad is in bedrijf en aanwezig personeel zal zich in eerste instantie bezig gaan houden met het ontruimen van het zwembad. Daar er geen toegangcontrolesysteem aanwezig is, is het lastig in te schatten hoeveel bezoekers er daadwerkelijk aanwezig zijn en zullen alle ruimtes in en om het zwembad goed gecontroleerd moeten worden. De gealarmeerde brandweer zal uiteindelijk deze taak overnemen.

Daarnaast dient er voor aanwezigen een goede opvangplek georganiseerd te worden. De brandweer zal zich tevens moeten richten op de bestrijding en het voorkomen van uitbreiding van de brand. Bij het ontruimen zal blijken dat er 1 medewerker vermist wordt. Deze is gevallen in de technische ruimte waar o.a de opslag van natriumhypochloriet zich bevindt en kan niet zelfstandig naar buiten komen.

Er zal ook aandacht moeten zijn voor een aantal bezoekers die gewond geraakt is tijdens dit incident/de ontruiming. Onder andere een reanimatie en het oplossen van een beknelling.

brandweer

Uitgenodigd

OpHuizerhoogte mocht op uitnodiging van Brandweer Huizen foto’s maken. Hiervoor spreken wij onze grote dank uit! Zo kunnen we laten zien dat de brandweer en de Sijsjesberg de veiligheid hoog in het vaandel hebben staan en up-to-date blijven. Door het houden van deze oefeningen, kunnen ze adequaat optreden in het geval van calamiteiten. En dat komt ons aller veiligheid ten goede.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s Vincent Snoek

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter