Stichting Vaarkracht gaat ophaalbrug bedienen

De bediening van de ophaalbrug over de Aanloophaven wordt voor het resterende deel van 2018 opgedragen aan Stichting Vaarkracht. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders gisteren besloten.

Voorwaarden

Eerder had het college het voornemen om de brugbediening voor het resterende deel van 2018 te gunnen aan Jan Schra. Aan deze opdracht stelt de gemeente al jaren een aantal gebruikelijke en essentiële voorwaarden om de continuïteit van de brugbediening te kunnen waarborgen. Jan Schra heeft tot twee keer toe laten weten niet akkoord te gaan met deze voorwaarden. Reden voor het college om de opdracht te gunnen aan de partij die deze voorwaarden wel accepteert: Stichting Vaarkracht. Aan deze stichting zijn omwonenden als vrijwilliger verbonden.

Kraakhelder

Wethouder Marlous Verbeek: “Onze voorwaarden zijn niet nieuw, gebruikelijk en kraakhelder. Denk aan het regelen van goed geïnstrueerde vervanging en het communiceren van die vervanging met ons. We doen daarin geen concessies. Het zijn redelijke voorwaarden, die we van begin af aan hebben verbonden aan de brugbediening. Deze punten hebben wij aan de heer Schra nader toegelicht om misverstanden te voorkomen. De heer Schra accepteert dit niet. We leggen de opdracht daarom neer bij Stichting Vaarkracht die de voorwaarden wel accepteert”.

Tijdelijk oplossing

Het college gaat er voor zorgen dat er in dit najaar een goed programma van eisen ligt, op basis waarvan een tender wordt uitgeschreven voor de brugbediening. Er zal dan ook een brede afweging door het college plaatsvinden, waarbij kwaliteit, betrokkenheid van de buurt, prijs en eventuele andere in het programma van eisen opgenomen randvoorwaarden kunnen worden gewogen. Op basis daarvan kan voor het volgende seizoen een (meerjarige) oplossing worden gekozen voor de brugbediening.

persbericht gemeente Huizen

 

ophaalbrug

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen of lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Archieffoto: Vincent Snoek

 

 

 

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    jan lodewijkx
    21 oktober 2018 op 13:37

    leuk om wat van de reuring te horen mbt. aanloophaven. De boel ligt nog wel allemaal erg stil rondom
    de brug. Ik wil best eens een paar uur helpen met niet al met te zwaar werk, groet, lodewijkx

  • Laat een reactie achter