Papier hier ! Dank u wel….

oud papier

Één keer per maand rijdt de vuilniswagen door de straten van Huizen om het oud papier op te halen.  Vrijwilligers van diverse Huizer verenigingen staan achterop de vuilniswagen en verzamelen oud papier  ten behoeve van de clubkas. Één van die verenigingen is het Huizer koor Excelsior. Afgelopen jaar haalden zij maar liefst 273.742 kg op. Dat is gemiddeld 5700 kilo per auto. Oftewel 2850 kilo per loper per avond !! Met de opbrengst wordt de unieke traditie in stand gehouden om minimaal éénmaal per jaar een oratorium-uitvoering te geven. Oftewel Papier hier ….dank u wel.

Hoe meer papier er dus wordt gescheiden van het gewone afval, hoe meer inkomsten voor de Huizer verenigingen. Onder andere de Zuidvogels en Korfbalvereniging Huizen doen ook mee aan deze inzamelingsactie.
Helaas komt het wel eens voor dat er wordt aangeboden in plastic tassen of dat er in een verpakkingsdoos nog piepschuim zit. Als dit in kleine korreltjes door de hele auto verspreid raakt dan kan het GAD de lading afkeuren. Dit zou natuurlijk zonde zijn.

Dozen met piepschuim worden niet meegenomen en hetzelfde geld voor grote hoeveelheden plastic. En een verzoekje van de inzamelaars aan de bewoners zonder blauwe kliko….biedt het papier niet aan in de gratis PMD zakken. Deze zijn te dun en scheuren steeds open, waardoor alles van straat opgeraapt moet worden.

Blijf op Huizer hoogte

OpHuizerhoogte is het leukste fotoblog van Huizen. Iedere dag zie je hier de laatste nieuwtjes en leukste foto’s uit Huizen.  Wil je onze berichten blijven volgen ? Like ons dan op onze Facebookpagina en kijk met ons mee

foto’s Vincent Snoek

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter