Voorbereidingen Midsummernightconcert in volle gang

De voorbereidingen voor het Midsummernightconcert aankomende zaterdag zijn inmiddels in volle gang. Er zijn pontons geplaatst waarop het grote drijvende podium is gebouwd. Iedereen is welkom om het concert bij te wonen. Vanaf de wal, maar vooral ook met de boot. Hoe meer bootjes in de haven, hoe gezelliger het wordt.

De eerste Huizer Havendag rond de oude Haven en Nautisch kwartier van zaterdag 16 juni a.s. wordt om 20.00 uur feestelijk afgesloten met het gratis toegankelijk “Midsummernight” Haven Concert. Een sfeervol optreden van een tweetal harmonieorkesten op een groot drijvend ponton midden in de Oude Haven van Huizen. Dit is mogelijk gemaakt door de vele vooral lokale sponsors die Huizen en de Havendag een warm hart toedragen. 

Het concert biedt de toeschouwer een licht, populair programma en duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur. Om 20.00 start “Prinses Irene” en dit orkest voert de bezoekers in een echte vakantiesfeer de wereld rond. Als speciale gast brengt zangeres Brechje Knoop het bekende nummer “Frozen” ten gehore. De muzikale reis gaat achtereenvolgens naar Andalusië, Kaatsheuvel, Parijs, Italië en na een vooruitblik naar de wintervakantie, weer naar Andalusië en de VS. Het gedeelte voor de pauze sluit het orkest af met de traditional “An American Trilogy”, een meezinger vooral bekend van Elvis Presley.       

Na de pauze zal om 21.00 uur het Amsterdamse harmonieorkest “Groot Excelsior” optreden. Voor het Huizer havenconcert heeft dit grote orkest ook gekozen voor een licht programma vol zomerse dansmuziek. Helemaal passend in deze nautische omgeving is de bekende filmmuziek van “”Pirates of the Caribbean”. Bezoekers die beschikken over een bootje worden uitgenodigd om het havenconcert vanuit hun eigen bootje of sloep te volgen.  Om iedereen een ruim zich te geven op de muzikanten is besloten dat de boot niet hoger mag zijn dan 1.5 meter. De KNRM zal hier op toezien. Ook zonder bootje ben je natuurlijk van harte welkom om een en ander vanaf b.v. de botterwerf of het terras van de watersportvereniging AVOH te beluisteren, er is plek genoeg voor iedereen

Uiteraard zijn er voldoende voorzieningen voor een hapje en een drankje zodat de bezoekers, nadat ze overdag de Havendag hebben bezocht, de tijd kunnen overbruggen tot het concert. Bezoekers kunnen in geval van slecht weer, het concert volgen onder een grote overkapping bij de botterwerf.

Verwacht wordt dat er vele duizenden bezoekers hun opwachting zullen maken op de eerste Huizer Havendag. En naar alle waarschijnlijkheid zal ook het “Midsummernight” concert veel bezoekers trekken. Bezoekers wordt dan ook aangeraden lopend dan wel met de fiets naar de Huizer Havendag te komen.

Huizer Havendag

Zaterdag 16 juni wordt voor de eerste maal een Huizer Havendag gehouden rond de Oude Haven en het Nautisch kwartier. Deze dag georganiseerd door 15 Huizer watersport verenigingen is een dag vol vol watersportplezier voor jong en oud. Zo is er een Bottermarkt, zijn er demonstraties, gratis zeilles bij Gooimeerzeilen, muziek, cultuur, sport, wedstrijden, shanty koren en vaartochtjes op o.a. botters. Deze dag wordt ‘s avonds om 20.00 uur afgesloten met het “Midsummernight ” Haven concert. Een sfeervol optreden van een tweetal harmonie orkesten op een groot ponton in de Oude Haven van Huizen.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek

 

 

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Huizer Havendag 2018 - OpHuizerhoogte.nl
    16 juni 2018 op 13:29

    […] u terecht voor de Havendag, maar daarmee is de dag nog niet over. Vanavond vanaf 20:00 is er het Midsummernightconcert.  Uiteraard zijn er voldoende voorzieningen voor een hapje en een drankje zodat de bezoekers, […]

  • Laat een reactie achter